Ερυθρά

Τα Ερυθρά μας...

 

Παρακάτω θα βρείτε τα ερυθρά κρασιά που διαθέτουμε στην κάβα μας και λίγες πληροφορίες για το καθένα. Φρέσκα ή παλαιωμένα, μονοποικιλιακά και μη, όλα τους από ελληνικά αμπελοτόπια, για να κάνουν την κάθε σας στιγμή ξεχωριστή.

Όλα μας τα προϊόντα διατίθενται και σε συσκευασία/καλάθι για δώρο. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

nemea grande reserve

Κτήμα Semeli

  • Ποικιλία: Αγιωργίτικο
  • Κατηγορία: Π.Ο.Π. Νεμέα
  • Αλκοολικός Βαθμός: 14% vol.
  • Απολαύστε το στους 15-16°C.

Περιγραφή

Λαμπερό, βαθύ ερυθρό χρώμα με έντονη πυκνότητα. Ώριμα κόκκινα φρούτα στη μύτη, μαζί με πολύπλοκα αρώματα μπαχαρικών και βοτάνων λόγω της μακράς παραμονής στο βαρέλι, αλλά και στο μπουκάλι. Στο στόμα πυκνό και στρογγυλό. Βελούδινες και φινετσάτες τανίνες, πλούσια αλκοόλη με τονισμένη οξύτητα που προσφέρει ισορροπία. Μακρά επίγευση, γεμάτη όγκο και αρώματα σοκολάτας, μαρμελάδας, φρυγανισμένου ψωμιού και κανέλλας.

Ιδανικοί συνδυασμοί: Πλούσια πιάτα κρέατος, ψητό αρνί, ψητά στα κάρβουνα και τη σούβλα, καθώς και σκληρά κίτρινα ή κρεμώδη τυριά.

Spondee

Κτήμα Semeli

  • Ποικιλία: Syrah, Merlot,Cabernet Sauvignon
  • Κατηγορία: Ποικιλιακός
  • Αλκοολικός Βαθμός: 14% vol.
  • Απολαύστε το στους 16°C.

Περιγραφή

Το χρώμα του είναι βαθύ κόκκινο με αρκετές μωβ ανταύγειες. Στην μύτη τα αρώματα των σκούρων φρούτων όπως το βατόμουρο και το βύσσινο συνδυάζονται με τα πικάντικα στοιχεία του πιπεριού και τους ξηρούς καρπούς από την δρυ. Στο στόμα είναι ευγενικό με πολύ ωραία δουλεμένες τανίνες, μέτριο προς γεμάτο σώμα και γεύσεις ώριμων φρούτων.

Tip: Απαραίτητη μετάγγιση σε καράφα προτού σερβίρετε.

Ιδανικοί συνδυασμοί: Πιάτα ελληνικής κουζίνας, όπως, κρεατικά κατσαρόλας με φρέσκια σάλτσα τομάτας, το μουσακά και το παστίτσιο, ενώ θα ταιριάξει και με πιο δημιουργικά πιάτα ελληνικής, αλλά και ιταλικής κουζίνας.

nemea reserve

Κτήμα Semeli

  • Ποικιλία: Αγιωργίτικο
  • Κατηγορία: Π.Ο.Π. Νεμέα
  • Αλκοολικός Βαθμός: 14% vol.
  • Απολαύστε το στους 15-16°C.

Περιγραφή

Λαμπερό ρουμπινί χρώμα μεγάλου βάθους με τονισμένη πυκνότητα. Έντονη μύτη με εστιασμένο, ώριμο κόκκινο φρούτο που εκφράζει πιστά τον χαρακτήρα ενός Αγιωργίτικου παλαίωσης. Πολύπλοκα αρώματα μπαχαρικών και νότες βανίλιας, που δηλώνουν διακριτικά το πέρασμα από καινούργιο βαρέλι. Στο στόμα πυκνό, στρογγυλό, με βελούδινες και αριστοκρατικές ταννίνες, πλούσιο αλκοόλ και τονισμένη οξύτητα που δίνει ισορροπία. Έντονη και μακριά επίγευση, με αρώματα σοκολάτας, μαρμελάδας, τοστ και κανέλλας. Μπορεί να παλαιώσει για 8 έως 10 χρόνια από τον τρύγο 

Ιδανικοί συνδυασμοί: Κόκκινα κρέατα, ψητά, ζυμαρικά µε κόκκινες σάλτσες και ποικιλίες τυριών.

ορεινοσ ηλιοσ

Κτήμα Semeli

  • Ποικιλία: Αγιωργίτικο – Syrah
  • Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος
  • Αλκοολικός Βαθμός: 13.5% vol.
  • Απολαύστε το στους 14-15°C.

Περιγραφή

Εκεί που το Αγιωργίτικο, συναντάει το Syrah. Λαμπερό, νεανικό, βαθύ κόκκινο ρουμπινί χρώμα. Έντονη μύτη με ώριμα φρούτα, δαμάσκηνα, κεράσια και σοκολάτα και μερικές πικάντικες νότες. Πλούσιο στόμα, με ικανοποιητικό σώμα, μέτριες αλλά βελούδινες τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα και ζωηρά αρώματα κόκκινων φρούτων.

Ιδανικοί συνδυασμοί: Πιάτα μεσογειακής κουζίνας, κόκκινα κρέατα, ψητά, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα και ποικιλίες τυριών.

Γιορτή

Κτήμα Semeli

  • Ποικιλία: Αγιωργίτικο
  • Κατηγορία: Ποικιλιακός
  • Αλκοολικός Βαθμός: 13% vol.
  • Απολαύστε το στους 14ºC

Περιγραφή

Ζωηρό κόκκινο χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Πυκνά και έντονα αρώματα φράουλας, κερασιού και φρέσκων φρούτων του δάσους. Μεταξένια και επίμονη αίσθηση στο στόμα, ισορροπημένη οξύτητα και στρογγυλές τανίνες, με μακρά επίγευση.

Tip: Τους καλοκαιρινούς μήνες, συνίσταται να το αφήσετε λίγο στο ψυγείο πριν σερβίρετε.

Ιδανικοί συνδυασμοί: Κρέας στα κάρβουνα, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, τυριά και πικάντικα λουκάνικα.

MESSENICOLA

Οινοποιείο Monsieur Nicolas by G. Karamitros

  • Ποικιλία: Μαύρο Μεσενικόλα, Syrah, Carignan
  • Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Καρδίτσα
  • Αλκοολικός Βαθμός: 14% vol.
  • Απολαύστε το στους 16-18 °C. 

Περιγραφή

Πλούσιο σώμα, επίγευση πλήρης από αρώματα λουλουδιών και φρούτων του δάσους και μαλακές τανίνες. Το ρουμπινί χρώμα του μεταφέρει μνήμες από τη μακραίωνη ιστορία του και τη γαλλική του καταγωγή. Ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, ενώ μπορεί να ωριμάζει τέλεια για άλλα 10 χρόνια μέσα στο μπουκάλι. 
 
Tip: Αφήστε το 15′ να αναπνεύσει.

Ιδανικοί συνδυασμοί: Ψητό κόκκινο κρέας, με κυνήγια και κόκκινες σάλτσες, με καπνιστά τυριά και αλλαντικά αλλά και με φρούτα όπως το μήλο και το αχλάδι.

Moi, je m'en fous!

Οινοποιείο Monsieur Nicolas by G. Karamitros

  • Ποικιλία: Λημνιώνας
  • Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Καρδίτσα
  • Αλκοολικός Βαθμός: 13% vol.
  • Απολαύστε το στους 16-18 °C.

Περιγραφή

Ένα φρέσκο κρασί με μια μοναδική, ελαφρώς γλυκιά, αλλά δυναμική γεύση, πλούσιο σε αρώματα και με λαμπερό κόκκινο χρώμα.Τα αρώματα μούρου, άγριου βατόμουρου, φράουλας και λουλουδιών, βασισμένα σε μια «υποψία» πιπεριού, δημιουργούν ένα κρασί που «ζητάει» να καταναλωθεί φρέσκο, στο άνθος της σπιρτάδας του.

Ιδανικοί συνδυασμοί: Πιάτα με κόκκινα κρέατα ή πουλερικά με πικάντικες κόκκινες σάλτσες.

ξινομαυρο σκαντζοχοιρος

Κτήμα Άλφα

  • Ποικιλία: Ξινόμαυρο
  • Κατηγορία: Π.Ο.Π. Αμύνταιο
  • Αλκοολικός Βαθμός: 14% vol.
  • Απολαύστε το στους 16 – 18 °C.

Περιγραφή

Βαθύ κόκκινο χρώμα. Σύνθετο μπουκέτο με χαρακτηριστικά αρώματα λουλουδιών και καρυκευμάτων (βανίλια, πιπέρι, γαρίφαλο), με τόνους ώριμου βατόμουρου, λιαστής ντομάτας και αποξηραμένου σύκου. Γεμάτο στόμα, με άρωμα βανίλιας, πλούσια δομή, ισορροπημένη οξύτητα και νότες καλοδουλεμένου βαρελιού, στην επίγευση έντονο άρωμα κυδωνιών.

Tip: Συνιστάται η μετάγγιση σε καράφα προτού σερβίρετε.

Ιδανικοί συνδυασμοί: Ζουμερά ψητά κρέατα, χωριάτικα λουκάνικα, κόκκινες ψητές πιπεριές, λαγό στιφάδο, κρέατα κοκκινιστά, χωριάτικες πίτες και πικάντικα σκληρά τυριά.

pinot noir

Juliet and Romeo Wines

  • Ποικιλία: Pinot Noir
  • Κατηγορία: Ποικιλιακός
  • Αλκοολικός Βαθμός: 13% vol.
  • Απολαύστε το στους 16-18 °C.

Περιγραφή

Κόκκινο χρώμα Βουργουνδίας, με ανοιχτές ανταύγειες. Στη μύτη έντονα άγρια κόκκινα φρούτα με βοτανικά αρώματα, δρυς και στοιχεία κόκκινης ντομάτας, κεράσι, framboise και βύσσινο. Μέτρια οξύτητα. Μέτριες ταννίνες, πολύ καλά δομημένες με μια σπάνια μεταλλικότητα. Φινετσάτο στο στόμα με επίγευση βύσσινο που μπορεί να εξελιχθεί καταπληκτικά στο χρόνο. Αρωματική πολυπλοκότητα, με κόκκινα φρούτα, φράουλες, και berries. Ένα κρασί που θέλει χειμώνα αλλά μπορεί να μας ταξιδέψει και λίγο στα νησιά…

Ιδανικοί συνδυασμοί: Κατσαρόλα, κυνήγι, κόκκινες σάλτσες.

negroamaro

Juliet and Romeo Wines

  • Ποικιλία: Negroamaro
  • Κατηγορία: Ποικιλιακός
  • Αλκοολικός Βαθμός: 13% vol.
  • Απολαύστε το στους 14-15°C.

Περιγραφή

Κόκκινο ρουμπινί χρώμα, με βυσσινί ανταύγειες. Μεγάλη ένταση στην μύτη, πολύ πάνω από το μέτριο. Εκφραστικό κρασί, το βύσσινο επικρατεί αρωματικά, ένα ωραίο δέρμα, λίγο ταμπάκο, καφέ και bitter σοκολάτα. Επικρατούν τα κόκκινα φρούτα, κυρίως τα άγρια μούρα, σαν να κάνει βόλτα στο δάσος. Στο στόμα είναι στρογγυλό πολύ πλούσιο, με γεύσεις από μούρα και σοκολάτα. Έχουμε εμφανείς ταννίνες, καλά δομημένες. Αρκετά spicy στο στόμα, με επίμονη επίγευση.

Ιδανικοί συνδυασμοί: Μοσχάρι στη σχάρα και σως πιπεριού, ή και σκέτο. Ταιριάζει άψογα με την κάπνα που δίνει το bbq. Στέκεται υπέροχα δίπλα σε ένα μοσχαράκι στην κατσαρόλα, αλλά κλείνει πονηρά το μάτι σε μία σοκολάτα άνω του 70% κακάο…